Cabaret op een personeelsfeest

Cabaret op een personeelsfeest van Noppies Kinderkleding

Mijn vriendin werkt bij een kledingmerk speciaal voor kinderen: Noppies Kinderkleding. Ze wilde altijd al modeontwerper worden. Ze heeft hiervoor gestudeerd. Maar al snel kwam ze erachter dat zij een heel ander type was dat de andere ‘mode-mensjes’.

voetbalweddenDe studenten in mode en studenten die studeren om modeontwerper te worden, zijn vaak een apart slag mensen. Ze heeft een hele goede studententijd gehad en leuke mensen leren kennen. Maar een groot deel van de medestudenten in haar opleiding behoorde niet tot het type persoon wat haar aansprak. Dit type mensen lijkt erg op elkaar. Ze willen allemaal de nieuwe Versace of Karl Lagerfeld worden. Veruit de meesten hebben we een bepaald niveau aan talent, maar missen toch echt het toptalent die je nodig hebt om het in deze wereld te kunnen maken.

Het zijn met name modepopjes. Ze willen heel graag. In hun streven zijn ze vooral bezig met hun eigen voorkomen, uiterlijk en met het netwerken in het wereldje van mode en trends. Hierin gaan ze volledig voorbij aan een essentiële eigenschap van een modeontwerper: talent. Talent leer je niet, technieken kan je leren. Het talent heb je in je of je hebt het totaal niet in je.

Je kunt dus een studie doen, net doen alsof je talent hebt of je uiterlijk aanpassen zodat je ‘lijkt’ op een modeontwerper, maar dan ben je nog niet een succesvol modeontwerper. Het is vooral veel schone schijn wat mijn vriendin totaal niet aansprak.

Na haar studie kreeg ze vrijwel direct een baan aangeboden in de mode bij een fantastisch kindermode bedrijf: Noppies Kinderkleding. Kinderkleding is veel minder pretentieus dan mode voor volwassen. Noppies Kinderkleding gaat minder om mooie winkels en marketingcampagnes, maar de kleding wordt gewoon verkocht aan grote winkels en internetwinkels, zoals Amazingkids.nl. Al de modepopjes van haar studie vinden kindermode niet ‘cool’ genoeg. Mijn vriendin heeft helemaal haar plek gevonden.

 

Voetbalwedden

KarambaIk mocht mee naar het jaarlijkse personeelsfeest. Er was hier een cabaretier uitgenodigd. Deze cabaretier had zich overduidelijk ingelezen. Zoals ik al eerder heb genoemd, is het lastig om grappen te maken over kinderen. Dan begeef je je al snel op glad ijs.

Ik had dus vrijwel meteen respect voor de cabaretier om op te treden op een personeelsfeest van Noppies Kinderkleding. Leuk onderdeel van het personeelsfeest was ook het dat zij een klein casino nagebootst hadden. Je kon fictief gokken aan roulette en Blackjack tafels. Ook kreeg het personeel allemaal 10 euro kado, die zij via Unibet mochten inzetten op voetbalwedstrijd. De blackjack en Roulette tafels waren officieel gesponsord door Karamba.