Geen grappen met de juiste energievergelijker

Energieleveranciers vergelijken via de juiste vergelijker

Wanneer je start met energieleveranciers vergelijken, wil je natuurlijk wel als uitkomst een kloppende vergelijking. Vergelijk je via de energieleverancier? Dan kan het zijn dat je geen eerlijke vergelijking ontvangt. Energieleveranciers gebruiken namelijk hun eigen standaarden voor verbruik van stroom en gas. Dit is bij iedereen verschillend en wanneer je dit niet weet kan de vergelijking dus niet juist zijn. Daarom kun je beter energieleveranciers vergelijken

Verbruik hangt af van huishouden

Elk jaar stappen duizenden consumenten over naar een nieuwe energieleverancier. Dit betekent dat er telkens meer dan 20 energieleveranciers met elkaar vergeleken worden voordat ze overstappen. Dit doen zij veel al door gebruik te maken van een vergelijker maar ook door bij de energieleverancier op de website zelf te vergelijken. Het verbruik dat hier standaard wordt ingegeven is een gemiddelde dat de leverancier hanteert. Dit is dus niet aangepast op je huidige verbruik. Omdat het verbruik verschilt per huishouden krijg je hierdoor vaak een scheve vergelijking. Het is daarom handig om te starten met energieleveranciers vergelijken wanneer je beschikt over het recentelijke jaarverbruik van jouw huishouden. Wanneer je dit invoert in de vergelijker weet je zeker dat je de juiste vergelijking van energieleveranciers krijgt.

Wanneer je energieleveranciers vergelijkt zonder juiste gegevens en daarna overstapt, kan het zomaar zijn dat je aan het einde van het jaar flink moet bijbetalen of juist geld terugkrijgt. Geld terugkrijgen is natuurlijk niet erg, maar dit betekent wel dat je al die tijd veel te veel hebt betaalt.

Energieleveranciers vergelijken via Consumind

Wanneer je start met energieleveranciers vergelijken via Consumind, krijg je zelf de mogelijkheid om je jaarverbruik in te vullen. Hierdoor baseert Consumind de vergelijking op jouw gegevens waardoor de vergelijking kloppend is. Mocht je niet beschikken over een recentelijk jaarverbruik, dan zal Consumind je hierbij kunnen helpen. Zij kunnen op basis van jouw gegevens een juiste schatting maken waardoor je alsnog een kloppende vergelijking krijgt. Er wordt rekening gehouden met de woning, het aantal personen in het huishouden en andere zaken. Zo kun je energieleveranciers vergelijken en er vanuit gaan dat de vergelijking altijd kloppend is. Prettig geregeld!